dimarts, 28 d’agost del 2012

Ermita en runes a Villar de Tejas (Chelva - els Serrans)


L'aldea, Villar de Tejas, està habitada tot l'any, tot i que l'hivern la població se'n resenteix notablement. Segons el Nomenclàtor, són 14 els habitants empadronats a finals de l'any 2011. Àngels i jo vam veure esta bella ermita en runes a l'eixida del poble. L'entorn em va agradar molt. Molt a prop, i també ressenyat a este mateix blog, podem veure el Mas de Caballero.

dimecres, 22 d’agost del 2012

Si el camí s'inicia de bon matí, millor


Matinar et permet no només fer boniques fotos, com eixides de sol i el paisatge en les hores de l'alba o del trenc d'alba, sinó també és una bona forma d'avançar cap a la destinació en avantatge. Guanyant-li terreny al sol, ja que si ens afanyem podrem cloure l'excursió abans de les onze del matí. Quan el sol comença a apretar, nosaltres ens retirem. Matinar també és una metàfora de la vida. En la foto, algun lloc del Maestrat de Castelló.

diumenge, 19 d’agost del 2012

El temps aturat, a l'aldea deshabitada de Cañada Pastores


Fa uns quants anys ja vaig vindre ací, a Cañada Pastores. I de tant en tant torne, perquè al costat de l'aldea hi ha un magnífic bosc de savines, entre les quals destaca 'La Juana', un exemplar, diuen, cinc-centenari. És un lloc per a mostrar a qui no el coneix. I pel camí d'accés al bosc de savines i de l'aldea, també podem veure altre llogaret deshabitat: Pozo Marín. En totes les visites em crida l'atenció aquest aparell agrari de la foto (no sé exactament què és), que arribarà un dia que s'acabarà confonent amb el sòl que l'acull. En certa mesura, és una metàfora de la nostra vida.

diumenge, 12 d’agost del 2012