dimecres, 4 de juliol del 2012

Així estava hui dimecres l'incendi d'Andilla-Alcubles-Sacanyet-Teresa-Altura







La visita a l'incendi de la comarca dels Serrans i l'Alt Palància no ha pogut ser més desoladora. I en alguns trams el foc encara continuava cremant, com en els voltants de la masia Las Dueñas, entre Alcubles i Sacanyet; i entre Alcubles i Villar.

Fotos: (De dalt a baix). Senyal socarrada prop de la masia del Collado, prop del Mas de los Pérez; helicòpter tirant aigua sobre el foc en un tram a uns 6 km. de Villar; tram de la carretera entre Begís i Sacanyet, comarca de l'Alt Palància, cremat; pancarta col·locada a Alcubles; bosc en repoblació totalment socarrat, prop de Sacanyet; detall dels efectes de la crema.

3 comentaris:

trotasendas ha dit...

Hola Agustí como veo que has estado por allí aprovecho para preguntarte sobre el monte Peñascabia y su entorno. Es una montaña que encanta por su excelente masa forestal , de lo mejor del alto Palancia. Y estoy preocupado por si se a quemado. Del incendio que decir ya que no se haya dicho. Un desastre en todos los sentidos. Desde la estupidez de los causantes hasta los responsables al mas alto nivel a la hora de prevenir incendios. Espero que algún día podamos volver a verlo de manera parecida a como estaba. Saludos

Agustí Hernàndez ha dit...

Hola,

pel que he pogut veure des de l'entrada de Begís, el foc no ha arribat a Penyaescàbia. I em figure que, per tant, tampoc haurà tocat una de les joies de l'Alt Palància: el barranc de Resinero, des de les cotes altes (Salada, Peñas del Diablo...).

Pel que he vist, en el tram entre accés carretera de Terol cap a Teresa, ha sigut, a partir de meitat camí, la carretera i el riu Palància el que ha actuat de tallafoc. A partir de Ventes de Bejís, el foc continuava a l'est de la carretera. Passat el Mas de Los Pérez i arribat al mas del Collado, a partir d'este segon punt, el foc començava a banda i banda de la carretera, fins arribar a Sacanyet, i a Alcubles. El que sí que he observat és que les dos grans foies amb cultius (en l'entorn del Mas de las Dueñas ) i el propi poble d'Alcubles, el foc no ha tingut afecció. No obstant, sí que hi ha tingut, i molta, en les muntanyes que rodegen tant Sacanyet, com Las Dueñas i Alcublas. Després, baixant cap a Villar (no es podia anar en direcció a Altura, ni baixar cap a Llíria/Casinos pel port d'Alcubles, és a dir, en estes zones deu ser desastrós), el foc havia cremat a banda i banda, sobretot en direcció, es veia, cap a Andilla, la Pobleta, Artaj, i en menor mesura cap a Higueruelas.

Açò és el que he vist des del cotxe, amb gran desolació. Em figure que llocs com Artaj, que estaven rodejats de vegetació per tots els costats, deuen d'haver quedat destrossats. Em figure que aquells que estaven rodejats de cultius, com per exemple Andilla i La Pobleta, estaran millor. No recorde Oset, perquè ja fa anys que no vaig, i supose que este estiu, en alguna excursió en bici de muntanya passaré.

Desolador.

trotasendas ha dit...

Gracias Agustí por la información. Es una suerte que se haya salvado el barranco del resinero y Peñascabia pues. Aunque por desgracia muchas montañas y barrancos no han tenido la misma suerte.
Saludos