dissabte, 1 d’octubre del 2011

Ascensió des d'Alcossebre a l'Ermita de Santa Llúcia i Sant Benet, en el municipi d'Alcalà de Xivert (menuda ascensió d'1,5 km, curts, però durs!)

L'ascensió des de la urbanització Montemar, a Alcossebre (en el municipi d'Alcalà de Xivert, el Baix Maestrat) fins a l'ermita de Santa Llúcia és curta, però de prou duresa. Són a penes quilòmetre i mig, però algun dia després el cos encara nota el senyal d'algunes de les rampes. En alguns trams calcule que estàvem per damunt del 30%. La baixada, en alguns trams, pot ser dificultosa per a gent no avesada a caminar. Per això hi ha algunes baranes a les quals agarrar-se en els trams més durs. Enmig d'eixa pujada (o baixada), hi ha algunes de les roques que estan molt desgastades, per la qual cosa, si estem en un dia amb el sòl mullat, haurem d'anar amb especial precaució.

Les vistes que es poden gaudir des de l'Ermita són magnífiques. Es tracta d'una construcció orientada a cara-sol, i amb una explanada al seu voltant des de la qual es pot mirar en distintes direccions. Cap a l'oest el corredor del Maestrat i la vall agrícola de L'Estopet, una vall amb moltes cases de camp. Cap al sud, Alcossebre i en la llunyania el Prat de Cabanes-Torreblanca. A l'est, també Alcossebre i la mar. Cap al nord, la Serra d'Irta.

Les fotos que jo aporte són molt diferents, donat que en algun moment de la pujada hi havia humitat i poca visibilitat. Però en baixar el vent havia canviat i era eixut. En fi, ací estan. A l'ermita de Sant Benet i Santa Llúcia també es pot pujar en cotxe, i en els voltants hi ha algunes zones d'esplai condicionades. Recomane l'excursió, tant per les vistes, com pel lloc, com per l'excursió en si mateix. En una hora i mitja des de Montemar es pot fer sense grans esforços.