dilluns, 22 de març del 2010

El castell del Real a Olocau i les vistes de la Serra Calderona i el Camp de Túria

No ens n'anem molt lluny del despoblat de l'Olla, perquè el castell del Real (Olocau, el Camp de Túria) és visible des d'ell. En l'anterior entrada parlava de les magnífiques vistes que hi ha des del castell, i ací faig una xicoteta mostra. En una mateixa excursió es pot vore el nucli de Marines Vell, l'Olla i pujar al Real, a més, per una bonica senda que parteix de Marines. Per a ampliar la informació sobre el castell, consulteu la conselleria de cultura de la Generalitat Valenciana.

2 comentaris:

Agustí Hernàndez ha dit...

Se m'ha oblidat comentar-ho. I des del castell del Real es veu els primers passos del barranc de Carraixet, que desemboca a la mar al meu poble, Alboraia.

Anònim ha dit...

Només una precisió. La majoría del castell es troba al terme municipal de Marines. Només la muralla de baix i l'aljub es troben al terme d'Olocau. És normal trobar a la bibliografia el nom de "Castillo de Olocau" degut a que el condat que formaben Gátova, Marines i Olocau era conegut com Condat d'Olocau. Per aquells temps Olocau es deia Pardines. Posteriorment, el senyor feudal va traslladar-se del castell al Poble de Pardines (el actuial Olocau), i el poble es va començar a dir Olocau. A més d'acò, el camí d'accés al castell puja per la banda d'Olocau (perquè la banda que mira cap a Marines Vell és molt abrupta), el que també ajuda a pensar que el castell està en terme d'Olocau. Enhorabona pel blog. Molt treballat