dimarts, 5 de maig del 2009

Excursió al naixement del riu Palància i al caseriu deshabitat de El Molinar (El Toro)

L'excursió al naixement del Palància, el barranc de Resinero i la Penyaescàbia va ser una excusa per retrobar-nos. Vicent Garcia i família, Ignasi i Amparo, i Àngels i jo, i després, ja a l'espai de la torrada de carn vam coincidir Dani Martín, Lluïssa i Juan, a més de José Luis. El dia (26 d'abril) no pintava bé des del punt de vista meteorològic, però finalment vam poder acostar-nos fins al naixement del riu Palància, veure el barranc de Resinero, i, encara que fos de lluny, poder acaronar la Penyaescàbia. En un primer moment l'objectiu era pujar-hi, però no ho férem.

Abans de començar l'excursió, a Bejís vam poder assistir a un acte cultural, i poder apreciar l'oposició veïnal a la instal·lació d'una mina en el terme municipal. La veritat és que hi ha una forta conscienciació per preservar un paisatge inigualable com el de Bejís. Després del naixement del Palància, vam acabar l'excursió a la Font dels Cloticos i a les cascades d'aigua que hi ha als seus peus. Una excursió per a recomanar. Això sí, si voleu arribar al naixement del Palància, busqueu una data més llunyana en el temps. Les abundants precipitacions dels últims temps, afortunadament, han propiciat que el bosc estiga fresc, i els rius, plens.
Fotos (de dalt cap a baix): Vicent Garcia a la part baixa de la Font dels Cloticos; Amparo, Ignasi, Agustí i el seu fill Bernat a la pista del naixement del Palància, amb el caseriu de El Molinar al fons; prop del naixement del Palància; cartell i pancarta contra la instal·lació de la mina a Bejís; vista de Bejís; barranc de Resinero prop de juntar-se amb el riu Palància.

2 comentaris:

Vicent García Perales ha dit...

Agustí, enhorabona per les fotos i pels comentaris. Certament, el temps no ens va acompanyar, però finalment vam descobrir racons meravellosos.
Avant amb el teu projecte!
VGP

Agustí Hernàndez ha dit...

Gràcies, amic. Hi ha molta feina per fer.