dimecres, 8 d’abril del 2009

Objectius del blog "Els pobles valencians abandonats" creat el 9 d'octubre de 2008

El País Valencià també té pobles abandonats. Ens referim a masies, aldees i en general nuclis de població. Són moltíssims, estan a les nostres muntanyes, però també al litoral o prelitoral. I en ells s'ha escrit una història de desolació, de tragèdia, de vegades de falta d'esperances. L'abandonament rural del segle XX, la construcció d'embassaments o les catàstrofes naturals i/o artificals són factors que han provocat l'abandonament. Este blog vol mostrar eixos pobles abandonats valencians, els quals són, sense cap dubte, una part de la nostra identitat com a Poble.

No obstant, a mesura que s'ha anat fent el blog, he anat incorporant altre tipus de continguts. Pense que és més necessari que mai que coneguem el nostre patrimoni natural i cultural, i per això en este blog, de forma totalment altruista i amb eixa finalitat, es van mostrant altres llocs de la nostra geografia. També pobles abandonats d'altres parts de l'Estat, i el treball de persones i entitats, molt interessant, per difondre tot patrimoni que s'estén al llarg del territori. En l'apartat de blogs i amb els articles cite a unes poques d'estes entitats i persones que tenen l'objectiu de donar a conéixer el nostre entorn. Un dels objectius en els pròxims temps, a més de mostrar altres llocs i/o pobles deshabitats, és mostrar eixe treball d'altres persones.
Agustí Hernàndez Dolz (agustihernandez@gmail.com)

1 comentari:

Anònim ha dit...

Bon día Agustí: ! Y lo has conseguido!
Nos muestras estos pueblos abandonados y que nunca serán olvidados, pues su recuerdo y memoria, permanecerán; tiempos duros y difíciles de supervivencia. Además citas algunos blogs que en cierta manera y con cariño ayudan un poco... a divulgar nuestro extraordinario patrimonio natural y mejores gentes.
Puedes estar orgulloso de tu trabajo de divulgación.
Un abrazo desde Onda.