diumenge, 5 d’abril del 2009

L'ascensió al Pic de la Ràpita, Jinquer i les trinxeres a la Serra d'Espadà


L'ascensió al Pic de la Ràpita, màxima altura de la Serra d'Espadà, és una excursió perfecta per a obtindre unes magnífiques vistes panoràmiques, des del Penyagolosa, fins a Santa Bàrbara, i la Calderona pel sud. També la vall on s'assenta el despoblat de Jinquer (als seus peus). L'ascensió, eixint des d'Algímia, o des del port de la nevera, ens permet fer una volta en la qual també podem apreciar restes de la Guerra Civil com ara trinxeres o nius de metralladores. Laura -una amiga- i jo vam pujar des de Algímia d'Almonessir i tornàrem pel coll de la nevera. No obstant, per arribar a Algímia haguérem de fer un tram d'asfalt considerable. Vos recomane millor deixar un cotxe en Algímia i l'altre en la nevera i fer-la en un sentit o en l'altre, però evitant els sis o set kms. de carretera.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola Agusti, m'agradaria anar al Jinquer. Soc d'Onda, pero clar, voldriem anar lo més prop possible en cotxe i poder dinar allí tranquilament. La meua dona està encintà de cinc messos i no es plan de fer una gran caminata. Ja la farem en un altre moment. Gracies i enhorabona pel Blog...

Agustí Hernàndez ha dit...

Gràcies pels teus agraïments. És molt fàcil, i en cotxe es pot arribar. Quan passes Alcudia en direcció Algímia, voràs, 1,5 km. després d'Alcúdia, aproximadament, una pista àmplia que es desvia a la dreta, en una curva a l'esquerra. Per ahí. No crec que arribe als cinc km.