divendres, 26 de desembre del 2008

Ascensió des de l'aldea de Castilblanques fins al pic Ñoño (Cortes de Pallás)

Sergi, Manel i jo vam eixir des de Castilblanques a meitat matí d'un dia de novembre. L'objectiu era arribar al pic Ñoño, cim situat al terme municipal de Cortes de Pallàs, dins la comarca de la vall de Cofrents-Aiora (www.ive.es/ive/mun/fichas/val/Fichas/46099.pdf). L'ascensió que teníem per davant, a un ritme tranquil, ens havia de dur per l'aldea de Los Herreros fins al cim en aproximadament dues hores. L'altura màxima a assoliar era 1.075 metres d'altitud (http://personal.telefonica.terra.es/web/cp/Medio_Ambiente/ma_relieve.htm), és a dir, al voltant d'uns 500 metres d'ascensió des de Castilblanques.

Des de dalt la vista és impressionant. Per una banda la vall on està Los Herreros i Venta Gaeta, amb la Muela de Cortes al fons; la mar, alguns cims de les comarques dels Serrans i Utiel-Requena com el Ropé i el Remedio (crec que també vam poder divisar el Caroig), el pic Martés al nostre costat i l'embassament de Forata. En conjunt, la panoràmica és sobre les comarques de la Plana d'Utiel Requena, Los Serranos, la Vall de Cofrents-Aiora i la Foia de Bunyol. Una excursió que recomane. Gràcies, Sergi.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

En la zona de Cortes de Pallas una de les millors excursions que que es pot fer és pujar a la Muela de Cortes, o anar al castell de Chirel

Agustí Hernàndez ha dit...

Efectivament, he pogut anar als dos llocs, i són dos excursions molt bones. També hi ha altres alternatives. Amb Sergi mateix vaig anar a Coristas, un nucli deshabitat. O també los Charcos del Ral, una bona excursió per a l'estiu.